ia mitt i livet

Alla inlägg under februari 2010

Av Ia - 8 februari 2010 10:40

Tänk att man kan vara så löjligt kär i en katt. Men så är det ju inte vilken kisse som helst utan min underbara Kansas. I snart två år har du funnits i mitt liv, mött mig varje dag vid dörren, gjort mig sällskap i tv-soffan och på matbordet, fogat dig på utställningar och under bilresor, helt enkelt gjort min värld till en lite ljusare plats. Allt blir så mycket lättare när man har dig och dina "syskon" Nadja, Lotus och Jina.


 

Av Ia - 8 februari 2010 10:11

Hittade familjeliv.se idag och deras graviditetskalender. Jag som redan tycker att jag är en vandrande kopia av barbapappa blev ju inte så jättelycklig över att läsa det här:


Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.


Herregud, ett halvt kilo i veckan! Det blir ju tre kilo till på de knappt sex veckor jag har kvar! När var det svenska "Biggest loser" skulle dra igång? Det kanske är lika bra att anmäla sig på en gång...


Nej, här kan jag ju inte sitta och deppa längre. Ska nog gå bort till fiket och pigga upp mig med en chokladboll!

Av Ia - 6 februari 2010 09:24

Det blir igen lugn helg direkt. Det är nämligen mammas helg... Hon har ibland antytt att vi, syster och jag, kunde lägga lite mer tid och energi på henne, så nu är det dags. Om några timmar ska jag hämta henne på stationen och sedan bär det av in till Linköping för lunch, några timmar på relaxen i simhallen, bowling och till sist middag.


Känner jag min kära mor rätt blir det lite shopping också och säkert ytterligare några plagg till liten i magen. Här kan vi prata om en välekiperad bebis redan som foster. Uppe i sovrummet står redan en stor byrå fullproppad med kläder och jag antar att de blir ännu fler när h*n föds.

Av Ia - 5 februari 2010 19:50

Nu när snön ligger ljup utanför fönstret känns sommaren väldigt långt borta. Men visst är det skönt att plocka fram ett par bilder från förra årets båtsemester och drömma sig bort en liten stund. Ännu härligare är det ju att planera nästa sommars båtutflykter och veta att vi kommer ha en ny liten matros på båten då!


   

Av Ia - 5 februari 2010 14:00

Man märker mer och mer att bebis har det trångt i magen. Stackars liten att ligga därinne helt ihopknölad till en liten boll och inte kunna sträcka på sig. Jag känner riktigt hur klaustrofobin börjar krypa i mig när jag tänker på det. Jag känner inga hårda sparkar längre utan mest ett försiktigt buffande då hela magen går i vågor. Nu kan jag också tydligt se hur h*n därinne ligger. Nu t ex petar hela högersidan på magen ut för att lille herrn eller fröken därinne har placerat sin lilla rumpa där. Även fast jag just nu är heligt trött på att vara tjock och otymplig kommer jag nog saknas känsln av att aldrig vara helt ensam...

Av Ia - 5 februari 2010 08:51

Jag har inte bekymrat mig nämnvärt över det här med att gå upp i vikt så här långt i graviditeten. Det har mest känts naturligt och faktiskt lite mysigt. Men så i morse fick jag för mig att ställa mig på vågen och får en smärre chock när den visar på nästan 70 kilo! Herregud, jag som aldrig tidigare varit över 60 kilosstrecket! Ändå är det över en månad kvar så man undrar ju var det egentligen ska stanna.

Av Ia - 4 februari 2010 21:18

Det är så tråkigt att saker aldrig får vara ifred. I natt hade svärföräldrarna påhälsning i sin verkstad och lillebrors nya, fina fyrhjuling stals. Detta trots larm, som de hade lyckats koppla bort. Vi kommer nog sova lite lättare än vanligt i natt...

Av Ia - 4 februari 2010 17:40

Så, då påbörjar jag min lilla nedräkning. Vet inte riktigt hur jag ska känna inför detta. Det känns både som en nedräkning mot slutet, slutet på långa sovmornar, utemiddagar med en massa vin och lugna kvällar framför TVn. Samtidigt är det ju början på något fantastiskt, kärlek i överflöd, långa barnvagnspromenader och mys framför teletubbies.

Det här är Pyrets siffror för dagen:

  • 33 veckor och 4 dagar gammal
  • Väger 2326 gram
  • Är 45,9 cm lång (källa: blimamma.se)

Vilken liten klump, eller hur? Har svårt att förstå att h*n ska gå upp ytterligare ett kilo innan det är dags att göra entré i världen.

Ovido - Quiz & Flashcards